Värmlands Folkblad: ”Ovanligt dumt att stoppa bok”

Idag blev inte en dag så som jag hade tänkt mig. Jag skulle ju ha jobbat idag. Istället har jag suttit i telefonintervjuer med Dagens Nyheter, Uppsala Nya Tidning, Värmlands Folkblad och Göteborgstidningen om Hammarö kommuns beslut att ta bort Kort kjol ur skolundervisningen. Det för i sin tur med sig att boken kan laddas ner gratis i två veckor och att den trycks på nytt.

Som författare vill man ju att ens böcker ska bli lästa. Och det händer nu, mer än tidigare. Det kanske inte var meningen med Hammarö kommuns beslut, men det blev effekten. Stödet från läsare, författarkollegor, bibliotekarier och lärare för både boken och mig har varit starkt och för det vill jag tacka alla.

Det är sällan någon skriver om mig på ledarsidorna i tidningarna. Idag hände det. Värmlands Folkblad har den, i mitt tycke, bästa rubriken: ”Ovanligt dumt att stoppa bok” med anledning av Hammarö kommuns beslut. Vill du läsa hela texten på ledarsidan kan du klicka här:

Ledare Värmlands Folkblad

Så här skrev Dagens Nyheter:

DN om censur av Kort kjol

Och så här skrev Uppsala Nya Tidning:

UNT om censur av Kort kjol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.