Till 35 graders värme på andra sidan jorden

Som författare letar man hela tiden efter nya berättelser. Nu är jag en, kanske två, nya böcker på spåren. För att hitta platserna och personerna till dem måste jag åka dit där de utspelar sig. Senast jag gjorde så var 2011 när jag åkte till Cooktown i norra Australien för att skriva om svensken Daniel Solander som blev skeppsbruten där för flera hundra år sedan.

Nu reser jag till Australien igen. Först till Darwin i Norra territoriet. Sedan till Stora barriärrevet och en ö som heter Lady Elliot Island. Googla om du vill se var den ligger!

Kanske hittar jag det som jag letar efter. Kanske hittar jag något helt annat. Men något ska det nog kunna bli. Australien förekommer i flera av mina böcker. Jag bodde och studerade i Sydney ett år på 90-talet. Resan jag gör nu är min femte. Det tar 24 timmar att flyga dit. En dag och en natt i luften! Tidsskillnaden är 9,5 timme, lite underligt med halva timmar.

Snart är det 35 grader varmt. Jag hoppas att regnperioden, The Wet, inte har börjat än för då kanske vägarna stängs så att jag inte kommer dit jag vill i Kakadu National Park. Men det kan bli fina tropiska åskväder. Många solnedgångar i havet hoppas jag se också.

Rapport följer när jag är hemma igen om vad jag såg. Nu väntar hajarna och krokodilerna, spindlarna och ödlorna, rockorna och sköldpaddorna. Och bäst av allt: det är vår i Australien nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.