Spoilervarning för 2016

Hoppas att du som har jullov nu har tid att läsa riktigt många bra böcker. Det är sånt som är bra med lov. Att man kan gå till bibblan och låna många böcker och faktiskt hinna läsa dem också.

I tomtesäcken för nya böcker som kommer ut nästa år har jag lagt några sinsemellan väldigt olika böcker.

Det börjar med lättlästa böcker för personer som är nya i Sverige. I januari inleds en serie som heter Vardag. Den handlar om enkla händelser, som I affären, I tvättstugan, vad som händer på ett ålderdomshem och hur man gör när man har haft inbrott. Under nästa år kommer det att komma ut fler titlar i serien, som ju kan bli hur lång som helst. Böckerna kommer ut på Vilja förlag.

Sedan har jag skrivit en bok för lite mindre barn, mellan 6 och 9 år. Den heter Du är modigast, och handlar om en allvarligt sjuk pojke som ligger på sjukhus. Den boken är illustrerad och det är första gången som min text blir genomgående bildsatt, så det ska bli spännande.

I augusti eller så kommer del två i steampunkserien där Fripassageraren är den första delen. Fortsättningen heter troligen Guldgrävaren. Vi får följa syskonen Nell och Nick i deras fortsatta sökande efter sin försvunna mamma. En ubåt, en luftballong och en diligens spelar viktiga roller. Berättelsen utspelar sig i Australien och i Amerikas Förenta Stater. Både Du är modigast och Guldgrävaren ges ut av Rabén&Sjögren.

Nästa höst kommer en ny vuxenroman ut. Den har arbetstiteln Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman. Den utspelar sig i slutet av 1500-talet och handlar bland annat om hur det första elizabethanska teatersällskapet kom till Sverige från London. En spännande men också galen berättelse. Där ska jag börja att bearbeta texten tillsammans med en redaktör efter nyår, så jag vill inte berätta så mycket om den än. Romanen ges ut av Norstedts.

Ofta får jag idéer till nya böcker när jag är ledig. Nu när julen är över och det kommer några mer oplanerade dagar, då rinner ofta nya tankar till. Så har jag till exempel just fått en idé om en bok som ska handla om… nej, det kan jag verkligen inte berätta om redan! Och den kommer tidigast ut 2017, så den ligger långt fram i tiden.

I väntan på den, och på alla andra ännu oskrivna böcker, hoppas jag att du får en fin ledighet med många olika läsupplevelser. Själv tänker jag nu läsa Augustnominerade Stina Stoors Bli som folk. Och så har jag fått en engelsk trädgårdsbok om att odla på fönsterbrädet. Så funderar jag på att läsa om böckerna om Narnia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.