Guldstjärna till Korsbackaskolan

Om 29 dagar idag ska jag till Korsbackaskolan i Kävlinge och prata om mina böcker för alla sex åttor som finns på skolan där. Att jag ska dit vet jag ju, men inte att det är om exakt 29 dagar. Det fick jag veta när skolan visade mig sin blogg idag. Där har de en snygg nedräkningsmojäng. Bland mycket annat.

https://korsbacka8.wordpress.com/

På Korsbackaskolans blogg finns en finfin lärarhandledning till boken Villig också:

https://korsbacka8.wordpress.com/lararhandledningar/

Som författare blir jag otroligt glad när så många människor som här har tänkt, förberett, läst och skrivit smarta frågor inför ett besök. De har hittat länkar om både sexualbrott och var den som drabbas av  det kan få stöd. Här kan man också följa elevernas tänkvärda svar.

Jag besöker många högstadieskolor över hela landet. Hur väl förberett mitt besök är varierar väldigt mycket. Sällan är det så här väl genomtänkt. Och då återstår ändå 29 dagar till!

I höstas gjorde en annan skola, Alléskolan i Åtvidaberg, ett twitterprojekt med mig. De läste och twittrade frågor och jag svarade efter bästa förmåga. Det uppmärksammades bland annat av Lärarförbundets tidning alfa.

Vårterminens digitala satsning verkar finnas på Korsbackaskolan i skånska Kävlinge. De får dagens guldstjärna! Jag kan knappt bärga mig tills jag får träffa dem på riktigt.

Eller som det står på deras blogg: 29 dagar to go.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.