Om 2017

Ett år går fort. Som författare tänker man ofta redan på nästa bok, den som kanske inte kommer ut förrän om ett år eller så.

Min höst har gått åt till att skriva på den barnbok som kommer ut hösten 2017: Tulpanpojken. Den utspelar sig 1945 och 1946 och bygger på en verklig berättelse. Min mormor och morfar och deras fem barn tog emot en holländsk pojke i sitt hem då. Han är över 80 år nu, men han talar fortfarande svenska. Han var ett slags ensamkommande flyktingbarn.

Långsamt har jag börjat att skriva på nästa vuxenbok, men den pratar jag inte så mycket om än.

Det kommer flera böcker på lättläst svenska under nästa år. De flesta är redan färdigskrivna, till exempel  serien Vardag.

Under våren 2017 kommer jag att vara med på Små Lit i Jönköping och Värnamo. Och så på den fantastiska litteraturveckan i Göteborg på våren. En del andra skolor blir det också, men mest ska jag försöka hinna skriva.

Som ny ledamot i Svenska Deckarakademin hoppas jag kunna lyssna och lära en hel del på Crime Time Gotland  i sommar. Programmet ser lovande ut. Sedan ska jag läsa deckare så ögonen  blöder.

Förhoppningsvis blir det en lång resa i slutet av nästa år. Det var ett tag sedan nu. Jag återkommer när planerna klarnat. Det är som research för den bok som är tänkt att komma ut under hösten 2018. Man måste ju ha framförhållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.