Ny bok: Fem möter Saltkråkan

Det är alltid lika spännande varenda gång: det kommer en låda från förlaget på posten och man får äntligen se sin bok i verkligheten. Tyngden i handen, omslagets bild, texten. Där är den, min bok. Nu ska den stå på egna ben. Nu ska den möta sina läsare.

Formellt sett finns den i handeln först 21 maj. Men eftersom den redan finns i verkligheten vill jag gärna berätta lite om den nu: Fågelöns hemlighet.

Boken är för barn från tio år och uppåt. Omslaget av Eva Lindeberg avslöjar en del: blommande syrener, hav, båt, en lysande sol, tre barn och så skuggor, konturer, av fåglar.

Nu gäller det att inte spoila, men kort handlar boken om Malva som är bofast i skärgården. Till huset bredvid kommer Neo för att bo med sina morföräldrar över sommarlovet. Till det nybyggda huset med swimmingpool kommer Selma och hennes familj. De blir kompisar och ger sig ut på ett äventyr tillsammans. För vad är det för en mystisk båt som ligger i hamnen? Vilka är de två skummisarna som stryker omkring?

Min förläggare Cecilia Nilson på Rabén & Sjögren beskrev Fågelöns hemlighet som en blandning mellan Femböckerna av Enid Blyton och Saltkråkan av Astrid Lindgren. Det är en smickrande liknelse. Fågelöns hemlighet vill ge läsaren en känsla av sommarlov, ledighet och äventyr. De tre barnen är väldigt olika, men blir vänner ändå.

Min förhoppning är att många ska tycka om boken. Den blir huvudbok i Barnens bokklubb i juli och det känns förstås extra roligt. En vuxen läsare frågade mig om man fick läsa Fågelöns hemlighet även om man var över 50. Och det får man såklart.

Vi bär alla ett sommarlovsledigt barn inom oss redo för äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.