Norsk turné i höst

Ibland blir man alldeles särskilt glad.

Jag brukar träffa många svenska skolelever och prata om mina böcker. Ibland kommer de från andra länder än Sverige, men de bor alla i Sverige. I höst ska jag pröva en helt annan metod. Jag har precis blivit inbjuden till Norge av Föreningen Norden för att under en vecka i höst träffa norska elever och berätta om mina böcker och om skrivande. Detta trots att mina böcker inte finns översatta till norska.

Tanken är att norska elever ska få träffa författare från andra nordiska länder för att bli inspirerade att läsa på andra språk än norska. Olika danska och svenska författare har sedan tidigare varit på besök i Norge och syftet är också att öka kunskaperna i andra nordiska språk.

Den projektansvariga på Föreningen Norden skriver till mig: ” Vi synes du tar opp spennende og aktuelle temaer i dine bøker”.

Då blir jag ju glad. Att i alla fall någon eller några i Norge har läst mig på svenska och gillat det.

Jag ser fram emot en vecka i Norge efter sommaren. Jag hoppas förstås omvänt att jag ska bli bättre på norska. Och att i bästa fall någon av mina böcker kanske kan bli översatt. Några av mina böcker finns på finska och danska, men jag har hittills bara varit på skolbesök på Åland som ju är svensktalande.

Vart i Norge jag ska vet jag inte förrän i maj. Fortsättning följer här så fort jag vet mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.