Katter i rymden på Rinkeby bibliotek

Jag hade förmånen att få besöka Rinkeby bibliotek nyligen och presentera nya boken Falafelflickorna. Sedan hade vi skrivövningar tillsammans, jag och kanske 40 barn. Det var otroligt roligt att få vara där. Alla var så pigga och nyfikna. Många skrev fantastiskt bra och läskiga berättelser. Många spöken och skurkar, men också katter i rymden. De flesta verkade gilla att läsa spännande berättelser och då hoppas jag förstås att Hawa och hennes hemliga detektivbyrå i boken ska passa dem.

Hawa i min bok vill ju bli polis när hon blir stor. En sak som gjorde mig glad i Rinkeby var en flicka som sa att hon ville bli brandman, när hon hade hört mig prata. Det är en viktig sak: att tro att man kan göra precis vad man vill. Att ha tilltro till sig själv.

Nyligen kom det en undersökning från Barnombudsmannen som sa att barn i utsatta områden upplever att vuxna har så låga förväntningar på dem och då får de till slut låga förväntningar på sig själva. Där spelar skolan en stor roll; att säga till unga människor att de kan allt de vill.

Det står inte i boken i exakt vilken förort som Hawa bor. Men hon hade kunnat bo i Rinkeby, eller i någon annan förort i någon storstad. Det har varit väldigt kul att skriva om henne och jag hoppas att det ska bli fler böcker om henne och hennes kompisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.