Ha en fin sommar! Och lite bokmässa.

Om du som läser det här är en lässugen elev eller lärare så önskar jag dig ett långt sommarlov med många bra böcker att läsa! Jag har precis lämnat vårens sista korrektur, då jag ännu kan ändra i bokens manus. Det var till del 2 av min Steampunkserie om syskonen Nell och Nick. Den första boken heter Fripassageraren och den som kommer hösten 2016 heter Guldgrävaren.

Ytterligare två böcker kommer ut i augusti-september. Det ena är en barnbok som heter Du är modigast. Den handlar om något så svårt och sorgligt som barncancer. Det är en berättelse om Knut som måste tillbringa sin jul på barnonkologen på sjukhuset. Men så händer det något oväntat, på ett bra sätt. Det är den första bok jag har gjort som är illustrerad. Bettina Johansson har gjort fantastiska bilder.

Slutligen är det en vuxenbok som heter Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman. Den utspelar sig på 1500-talet och handlar om en oäkta dotter, ett frillobarn, till kung Erik XIV. Hon levde stora delar av sitt liv på Nyköpingshus och hennes man reste till både Konstantinopel och London.

Planeringen för årets bokmässa i Göteborg i september är också i full gång. Som det ser ut nu i juni kommer jag att prata vid 12 olika tillfällen på olika scener och i montrar. Jag finns på plats från torsdagen till söndagen, så det finns goda möjligheter att höra mig för den som vill det. Då kommer jag också att tala om mina böcker på lättläst svenska som ligger mig varmt om hjärtat.

Ha en riktigt fin lässommar nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.