Falafelflickorna vann Spårhunden för årets bästa barndeckare

Nu är Bokmässan i Göteborg över. Kanske sågs vi där. Så många roliga och intressanta samtal och möten. Ett ständigt dån i mässhallarna.

Falafelflickorna tilldelades priset Spårhunden av Svenska Deckarakademin. Det är för årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Jag blev förstås väldigt glad, för både diplom och den mjukisspårhund som är priset. Övriga nominerade var Martin Widmark och Helena Willis för Silvermysteriet och Sara Lövestam för Gruvan. Så konkurrensen var stenhård.

Motiveringen för Falafelflickorna lyder: ”en spännande nutidsskildring med klarsyn och finstämd emfas, med humor och värme”.

Ett annat pris där Falafelflickorna också var nominerad var Crimetime Specsavers Award, också för årets bästa barndeckare. Där vann inte boken, men mitt förlag Rabén&Sjögren vann ändå genom Agnes och Elias Våhlund och deras Handbok för superhjältar. Stort grattis!

Nu är jag tillbaka i vardagen och arbetar med att skriva fortsättningen på Falafelflickorna. Boken heter Tack för allt och kommer ut våren 2019. Det är väldigt kul att få träffa Hawa och Barbro igen. Dessutom kommer det några nya sköna karaktärer i den nya boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.