Falafelflickorna nominerad till Spårhunden 2018!

Min bok Falafelflickorna är nominerad till Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa barn- och ungdomsdeckare Spårhunden. Det gör mig förstås väldigt glad!

Men konkurrensen är stenhård: Martin Widmark och Helena Willis är också nominerade för Silvermysteriet och Sara Lövestam är nominerad för sin bok Gruvan.

Vill man veta vem som vinner kan man, om man är i Göteborg, gå till Bokmässan torsdag den 27 september. På Biblioteks- och berättarscenen klockan 17.10 avslöjas vinnaren. Hur spännande som helst! Kom gärna och heja på oss alla om du är på Bokmässan!

Mest glad är jag för Hawas skull, hon som i Falafelflickorna startar en detektivbyrå i väntan på att komma in på Polishögskolan. Verklighetens Hawa och tjejer som hon förtjänar alla nomineringar i världen.

(Det känns också viktigt att säga två saker, apropå det som kallas jäv: ja, jag sitter själv med i Svenska Deckarakademin, som delar ut priset. Men nej, jag har inte haft någon som helst insyn i arbetet: den jury på tre personer som delar ut priset arbetar helt självständigt utan insyn från övriga ledamöter. Så jag har ingen aning om hur detta kommer att sluta.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.