BTJ om Välkommen in i min trädgård: ”en rofylld betraktelse”

För första gången har jag skrivit en trädgårdsbok. Den är på lättläst svenska och heter Välkommen in i min trädgård. Den utspelar sig i min egen trädgård och den är ganska motvillig. Jag vill ju helst av allt ha en tropisk trädgård, men eftersom min trädgård ligger i Sverige är det inte så enkelt.

Bibliotekstjänst, BTJ skriver i sin recension av boken: ”Det är en rofylld betraktelse över glädjen och även problemen med att ha en trädgård. Läsaren bjuds in i berättarens egen trädgård, en trädgård i vardande, den är bara till hälften anlagd och det mesta finns i hennes huvud. Hon har stora planer för sin täppa och vad som ska planteras. Men platsen är inte perfekt för odling, det är en karg plats på en ö där jorden mest är sand. Författaren har skickligt lyckats ingjuta en varmt hoppfull och poetisk ton i ett enkelt språk. Det handlar om att aldrig sluta drömma och att kunna uppskatta alla små överraskningar som verkligheten bjuder på.”

När jag har varit ute på skolor och träffat nyanlända personer så blir de ofta glada av att tala om trädgårdar de minns. Det kan vara just ett minne av en vacker och rofylld plats. Jag tror att man mår bra av att odla om man har varit med om svåra saker och att växter och trädgårdar är läkande då.

Var finns det någon trädgård där du bor? Kanske är det en park? Kanske odlar du kryddor i ditt fönster som du kan använda när du lagar mat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.