BTJ om I mataffären: ”lågmäld dramatik”

I januari kommer mina fyra första böcker i den väldigt lättlästa serien Vardag hos Vilja förlag. I dag fick jag BTJ:s första recension av I mataffären, som vänder sig till personer som nyligen varit analfabeter. Handlingen är enkel: en man som talar men inte läser på svenska ska handla välling till sitt sjuka barn. Han ber en äldre man om hjälp i affären. Det visar sig vara en lärare som bjuder in pappan till ett språkkafé.

BTJ:s omdömet lyder bland annat: ”I sitt språkbruk arbetar Wahldén konsekvent med pedagogiska omtagningar, vilket underlättar begripligheten i denna kapitelbok som lämpas för personer vilka nyligen börjat kunna läsa. Den enkelt hållna prosan är indelad i kortfattade meningar och stycken. Trots volymens ringa omfång lyckas Wahldén blåsa liv både i sina karaktärer och berättelsens lågmälda dramatik.”

Jag tror att 2016 blir ett väldigt bra år för böcker på lättläst svenska. Många nyanlända behöver enkla texter som handlar om viktiga saker. Och det kommer att komma ut en massa sådana böcker nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.