#alleskolanläserwahlden

I augusti och september hade jag en rolig viral kontakt med Alléskolan i Åtvidaberg. Under flera veckor twittrade niorna tankar och frågor till mig och jag svarade efter bästa förmåga.

En elev skrev: ”Påbörjat boken, min systers dotter har många pappor början är sjukt bra hoppas det håller i till slutet!”, en annan: ”Jag har läst ”det dina ögon ser” ”för bra för att dö”och jag tyckte att båda två hade starka och intressanta ämne!”. En pojke frågade varför jag har fler kvinnliga än manliga huvudpersoner i mina böcker. Jag svarade att det beror på slumpen.

Det pratas mycket om att unga inte gillar att läsa. Twitter tillåter sina 140 tecken. Genom att använda ett direkt tilltal ville, och lyckades också, Alléskolan att öka engagemanget i klasserna för läsning. Många elever läste flera av mina böcker. De gjorde en utställning och de skrev noveller. De arbetade koncentrerat under flera veckor.

Nu har Lärarförbundets  tidning alfa skrivit en helsida om det interaktiva projektet. Läs gärna själv här:

http://www.lararnasnyheter.se/alfa/2014/12/08/twitter-hojer-pulsen-pa-forfattarsamtalet

Gå gärna in på Twitter också och följ hela vår konversation under #alleskolanläserwahlden

Gladast blir man kanske som författare när det man skrivit får någon att ändra uppfattning och reflektera över hur världen hänger ihop. Om boken I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig våldtas en kongolesisk flicka och får hjälp att fly till Sverige. Om den skriver en elev:

”Trodde inte att det var så här i världen. Vart rädd o så för utlänningar..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.