111 597 utlånade böcker under 2014

Varje år i oktober får författare besked från Sveriges författarfond om hur många gånger ens böcker har lånats ut på bibliotek. De senaste åren har jag snittat på runt 90 000 utlånade böcker, men förra året verkar något ha hänt. 111 597 gånger lånades mina böcker ut då.

Det är som att fylla hela fotbollsarenan Camp Nou och ändå skulle mer än 10 000 få köa utanför. Det kan man tänka på om livet känns motigt någon dag.

Allra flest gånger lånades min första bok, Kort kjol, ut. Fast den kom ut redan 1998 lånades den ändå ut 9 738 gånger förra året. Uppföljaren Villig, som är mer aktuell, lånades ”bara” ut  3 079 gånger.

Som nummer två hamnade min vuxenbok Den som jag trodde skulle göra mig lycklig med      8 402 utlån. På tredje plats är I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig med 5 770 utlånade böcker. Den av mina lättlästa böcker som är mest utlånad är Är det någon där? Den lånades ut 4 135 gånger förra året.

Jag vill säga tack till alla som lånar! Jag vet ju inte om ni läser böckerna också, men jag hoppas ju det!

Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.