Tulpanpojken nominerad till Nils Holgersson-plaketten!

Vaknar upp och får veta att Tulpanpojken har nominerats till Nils Holgersson-plaketten. Blir helt golvad och rörd och glad. Hade velat berätta det för min mamma, som ju gav mig berättelsen men som inte längre lever. Jag hoppas hon vet ändå.Nils Holgersson-plaketten är ett otroligt fint pris som delas ut av Svensk Biblioteksförening. Vi är tre som är nominerade i kategorin föregående års bästa barn- eller ungdomsbok. I höst får vi veta vem som vinner och priset delas ut den 18 oktober.

Om man tittar på vilka som har fått priset tidigare är det inga dåliga namn som är med; bland de fyra första finns Astrid Lindgren, Lennart Hellsing och Tove Jansson.

Astrid Lindgren har gnuggat sin näsa mot min och jag har en gång fått ett långt handskrivet brev av Tove Jansson. Det är två helt andra historier, men jag hoppas kanske att det hjälper, att det är goda tecken. Vi får se.

Att skriva böcker är ett ensamt jobb och man vet aldrig när en berättelse fungerar eller uppskattas av andra, det enda man kan göra är att jobba på. Därför blev morgonens besked så överraskande och glatt. En klapp på axeln av uppmuntran även om boken inte skulle vinna. Att det är bibliotekarier som gillat boken så gör mig förstås extra glad.

Och det kommer en fortsättning på Tulpanpojken nu i höst: Spionen i äppelträdet. Läs den gärna.

Här finns mer information om de nominerade i de olika prisklasserna:

https://www.biblioteksforeningen.se/nyheter/plakettpriserna2018/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.