Svenska Deckarakademin 50 år

Den 19 – 21 november är det final på Svenska Deckarakademins 50-årsjubileum. Var med och fira med oss i Eskilstuna! För dig som gillar deckare kommer det här att vara en både rolig och inspirerande helg med mängder av intressanta samtal.

Så här skriver Deckarakademin på sin hemsida:

Eliten bland de svenska deckarförfattarna är gäster och framträder i olika konstellationer på scenerna. Möt bland andra Karin Alfredsson, Tove Alsterdal, Tomas Arvidsson, Kerstin Bergman, Christoffer Carlsson, Arne Dahl och Ulf Durling. Eller Kjell Eriksson, Bo R Holmberg, Håkan Nesser, Anders Roslund, Mårten Sandén, Ninni Schulman, Johan Theorin, Aino Trosell, Karin Wahlberg och Christina Wahldén. Fler författare tillkommer – de som nomineras till årets stora kofotar, årets debutpristagare och årets vinnare av Spårhunden (för barn- och ungdomsdeckare) är förstås också gäster. Och Deckarakademins kritiker är moderatorer för de totalt 15 seminarierna som startar fredag kväll kl 19.30. Innan dess finns chansen att lyssna till presentation av årets deckarutgivning av Lotta Olsson, DN, kl 17.00.

Stadsbiblioteket i Eskilstuna kommer att sälja endagsbiljetter à 80 kronor – information kommer på bibliotekets hemsida. Seminarierna äger rum på Stadsbiblioteket (fredag), i Lokomotivet på Munktellmuseet (lördag) samt på Teatern (söndag).

Svenska Deckarakademin grundades den 16 april 1971 av bland andra kritikern Bo Lundin, som är hedersgäst på jubileet.”

Jag har varit med i Deckarakademin sedan 2016 och sitter på stol nummer 15. Det är fem år som har lärt mig mycket. Under jubileumshelgen ska jag moderera, alltså leda, två samtal. Ett om geografins betydelse för kriminalromanen och ett om varför barn ska läsa om brott. Sedan sitter jag med i två olika paneler, en som pratar om musik i deckare och en som talar om researchens betydelse. Utöver det finns det mängder med andra samtal att lyssna till.

Hoppas vi ses i Eskilstuna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.