Rekordsnabba 20 minuter

Idag var jag i tv-huset på Gärdet. Utbildningsradion spelade in programmet En bok, en författare om min senaste bok Villig. Som samtalspartner hade jag författaren och journalisten Ulrika Kärnborg.

Som journalist är man ju van att ställa frågorna själv. Därför är det ibland nyttigt att själv få frågor och försöka besvara dem på ett vettigt sätt. Om jag lyckades med det vet jag inte än.

Att sminka en kvinna för tv tar 30 minuter, medan en man klarar sig med en kvart meddelade sminkösen. Det är nästan det roligaste; att se sig själv bli en annan eller i bästa fall ett snyggare jag. Från Plupp till välkammad. Jag lägger inte så mycket tid på just smink i vanliga fall och skulle bra gärna vilja ha en tv-sminkör i hemmet varje morgon.

Själva tv-studion är ett slutet rum utan fönster, en grå fond under ett tak av lampor. Tre vänliga kameramän varav en var kvinna och en vänlig ljudtekniker. Alla dessa människor som inte syns. Jag inser för sent att jag borde ha varit mer färgglatt klädd, men nu blev det svart.

Just En bok, en författare bandas i ett svep. Inga klipp, inga omtagningar. Så det gäller att inte tappa koncentrationen. Jag tyckte tiden flög. Resultatet kommer sannolikt att visas först i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.