Nytt år, nya förhoppningar

Den 12 januari kommer den tredje delen i deckarserien från Darwin ut på svenska, Enbart kvinnor, heter den. Tomrummet som uppstår efter det att man har lämnat en bok till tryck och innan den kommer ut och finns i verkligheten är plågsamt för många författare. Jag fyller det helst med nya berättelser, nytt skrivande. Om man har huvudet inne i nästa berättelse blir man inte lika illa tilltufsad om kritiken inte skulle vara så positiv som man hoppas. Men när jag skriver det här är det bara några dagar kvar, så snart är väntan på mottagandet över. Och efter det väntar en tid med spammande i sociala medier av det som skrivs. Ni som följer författare på framför allt Instagram vet vad jag menar.

För min del kommer 2022 också att innebära att de två första Darwindeckarna kommer ut i Finland, en i vår och en i höst. I vår kommer också Tulpanpojken ut i Holland. Det är en oerhörd tanke att någon annan översätter ens ord till andra språk. Det är jag så tacksam för.

Till hösten kommer en barnbok ut på svenska, som vi inte har någon titel på än. Jag återkommer när jag vet mer om den. Ibland frågar människor hur det går till att skriva flera böcker parallellt. För mig fungerar det som olika rum att gå in i. När jag blir trött i ett rum kan jag byta. Om böckerna är olika till sin karaktär är det inga problem.

I mitt huvud snurrar förstås också idéer om nästa kriminalroman. Det är en genre som jag har hittat tillbaka till och tycker mycket om. Om man vill läsa fler deckare än Darwinserien av mig kan man gå till biblioteket eller lyssna på trilogin Till salu, Gå på vatten och Operation Ormens huvud. De skrev jag med start 2004, för snart 20 år sedan.

Under våren 2022 återupptar jag också skolbesök, med start i Bollnäs och Göteborg. Det går att boka mig via Författarcentrum Öst.

Jag önskar er alla ett år med goda nya läsupplevelser! Dessutom finns det ju mängder med redan utgivna böcker som man kan läsa, alltså ”gamla” böcker. Själv fyndade jag en otroligt intressant faktabok hos Röda korset under julhelgen för endast fem kronor. Den ska jag berätta mer om framöver. Gott nytt läsår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.