Hej snälla! är en ”gripande skildring” enligt BTJ

Som författare till böcker på lättläst svenska är jag glad att BTJ, Bibliotekstjänst, finns. De recenserar nämligen även böcker på lättläst svenska. Det gör sällan andra medier, som tidningar eller radio.
BTJ har läst nya lättlästa boken Hej, snälla! och deras recensent Kristofer Flensmarck skriver så här:
”Hej, snälla! är författaren Christina Wahldéns senast utkomna lättlästa bok. Volymen inleds med en kronologiskt disponerad skönlitterär kapitelhistoria om Mia som blir vän med den höggravida tiggaren Rosa, hennes man och deras barn. Mia engagerar sig i den rumänska familjens vistelse i sitt nya land och skänker mat och kläder. Wahldéns gripande skildring belyser motsättningar och fördomar kring EU-migranter i dagens Europa, en av vår tids både politiskt och humanitärt sett stora utmaningar. Bokens mittdel utgörs av ett fotoreportage som skildrar en verkligt existerande romsk tiggande kvinnas vardag i Stockholm. Slutligen återfinns även pedagogiska presentationer av socialtjänstlagen och Sidas biståndsarbete, regler gällande nyanlända från länder utom respektive inom EU, uppgifter om romers situation i Sverige och Europa samt relevanta länkar och vidare lästips inom området. Utgåvan är avsedd för läskunniga personer som är i behov av visst stöd för att till fullo kunna tillgodogöra sig berättande prosa.”

Ordet ”gripande” gör mig glad. Jag hoppas förstås att alla andra som läser boken också ska tycka att den är det.

Fotoreportaget i bokens mitt är gjort av Malin Hoelstad, fotograf på Svenska Dagbladet. Det är också hon som har tagit bilderna till mina två böcker från Afghanistan: Barnmorskan som räddar liv och Jag kan bli rektor. Jag hoppas få fortsätta att samarbeta med henne i många fler böcker. Det finns nya idéer på gång. Jag kan berätta mer om det när jag vet mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.