Ha ett härligt jullov!

Nu är det ledigt för de flesta en ganska lång tid. Många känner att det är tungt i mörkret, men nu vänder det mot ljusare tider! Alla firar inte jul, men ledigt är skönt att ha ändå!

Mitt 2018 har bestått av många olika saker: Klippdomen i Jerusalem och i Getsemane trädgård helt i närheten. Besök på de fantastiska Spy Museum och Air and Space Museum i Washington DC.  Och jag har suttit på The Elephant House i Edinburgh där JK Rowling skrev Harry Potter.

Två utgivna böcker blev det: Falafelflickorna på våren och Spionen i äppelträdet på hösten.

Falafelflickorna tilldelades Spårhunden för Årets bästa deckare för barn och unga av Svenska Deckarakademin. Den utsågs också till en av årets bästa barnböcker av flera kritiker!

Jag besökte skolor och bibliotek och pratade om mina böcker i Skellefteå, Högsby, Sala, Skärholmen, Gävle, Rinkeby, Göteborg och Öland. Eleverna i Åtvidaberg träffade jag via samtal på nätet.

Ofta när jag arbetar läser jag böcker för att jag måste, som bakgrund och som referens. Nu på lovet kan jag läsa bara för att jag vill. Det blir några gamla deckare, bland annat av Agatha Christie och Ian Rankin. Vilka favoritböcker läser du? Kanske läser du om något som du redan har läst?

Nästa år kommer det några roliga hemligheter i början av året.

Två böcker är planerade: Tack för allt, som är fortsättningen på Falafelflickorna, kommer i vår, och sedan en höstbok om Stora barriärrevet med arbetstiteln Expedition Rädda revet! Båda kommer ut på Rabén&Sjögren och båda är för läsare i åldern 9-12 år.

Nästa års skolbesök går bland annat till Borås, Halmstad, Göteborg, Lund, Markaryd och Hultsfred. Kanske blir det en längre resa också. Bokmässan i Göteborg är förstås given.

Ha en skön ledighet och läs något riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.