Falafelflickorna nominerade till Årets barndeckare 2018!

När jag började att skriva Falafelflickorna så tänkte jag inte att jag skulle skriva en deckare. Jag ville skriva en spännande och angelägen berättelse, helt enkelt. Ändå är det ju ett slags deckare, även om man tidigt vet vem det är som är det som polisen brukar kalla för gärningsperson.

Därför är det enormt roligt och hedrande att Falafelflickorna är nominerade i kategorin Årets barndeckare 2018 av Crimetime Specsavers Award.

Delar av den fina nomineringsmotiveringen lyder:

”Veteranen Christina Wahldéns roman är spännande, viktig och banbrytande, den första barnboken i Sverige om hedersvåld. Hawa och hennes värld är skildrad med värme, stillsam humor och stort engagemang. Vi ser fram emot att läsa mer om Hawa!”

Det finns en jury som har åsikter om vilken barndeckare som mest har ”bidragit till att utveckla genren”. Men läsarnas röster är också viktiga och väger tungt. Om du tycker att Årets barndeckare bör heta Hawa, gå gärna in och rösta på länken nedan:

https://www.specsavers.se/crimetimeaward2018

Fem böcker är utvalda, men bara en kan vinna. Vilken det blir får vi veta på Bokmässan i Göteborg i september, på lördagens eftermiddag,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.