Deckaren Nämn inte de döda ges ut i januari 2020

Nu kan jag äntligen berätta vad jag har jobbat med de senaste tre åren. Det är första delen i en deckarserie som i huvudsak utspelar sig i Darwin i Norra Territoriet i Australien. Följ med mig till Kakadu National Park, möt poliserna Bluey och Jess, möt den svenska backpackern Greta som hittar en död kropp på Mindil Beach. Och inte minst; möt vallabyungen Mango. Boken kommer ut på Bokförlaget Forum 22 januari 2020. Omslag Emma Graves.

I Forums katalog för vinterns böcker beskrivs min deckare så här:

”Första delen i serien om den australiske polisen Bluey och den svenska konststudenten Greta. När Greta lämnar Sverige för att komma över ett trauma väljer hon att åka till Australien och staden Darwin i Norra Territoriet. Men våldsbrottsligheten stiger i trakten under den varma, fuktiga tid som föregår regnperioden, och det lugn som Greta söker uteblir när hon hittar en död kvinna från ursprungsbefolkningen på stranden. Utredningen leds av den bufflige polisen Bluey som tvingas omvärdera allt han tror sig veta om sig själv och hur världen fungerar ju närmare han kommer lösningen på fallet. Vad har egentligen hänt kvinnan? Rör det sig om en krokodilattack eller finns det mörka motiv bakom hennes död? ”Nämn inte de döda” tar dig långt bortom det förväntade, till en tropisk värld som känns både främmande och välbekant. ”

Hoppas det låter spännande och lockande. Nu under hösten 2019 ska jag bearbeta och finslipa manus som ska lämnas i mitten av december. Så om det dröjer lite innan jag svarar på mejl vet ni vad det beror på.

Läs gärna mer på Forums hemsida:

https://www.forum.se/bocker/266110/namn-inte-de-doda/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.