BTJ ger Nämn inte de döda betyget 4 av 5

Min nya deckare Nämn inte de döda har releasedatum 22 januari. Det är pirrigt som författare att inte veta hur boken kommer att tas emot. Jag hoppas förstås att läsarna ska tycka om den, men jag vet inte ännu. Jag vet inte om kritikerna kommer att skriva något och om de skriver så vet jag inte om de kommer att gilla den. Dagarna innan en bok släpps är det ett märkligt vakuum.

En recension som har stort genomslag har redan kommit. Det är Bibliotekstjänst, BTJ, som skickas ut till alla bibliotek och kan ha betydelse för vilka böcker som köps in dit. Där får Nämn inte de döda 4 av 5 möjliga. Kritikern Inger Wassenius skriver bland annat:

”Nämn inte de döda är en spännande deckarhistoria, men det som framför allt gör berättelsen intressant är författarens kunskaper om den australiska ursprungsbefolkningens kultur och historia. Såväl miljöbeskrivningen som personporträtten är väl tecknade. Helhetsbetyg: 4”

Några förhandsläsare har också skrivit om boken hos Bokus.com. Signaturen MimmiGuld skriver bland annat:

” Boken utspelar sig i Darwin i Norra Territoriet och under läsningen googlar jag platser, maträtter, djur och växter. Boken blir en bra mix av deckare och fakta om Australien, dess lagstiftning och aboriginska seder och bruk.

Jag gillar hur Christina Wahldén skriver, det är mycket handling och ingen onödig utfyllnad. Det är också intressant att se Australien genom svenska ögon, ögon som verkar kunna sitt Australien. ”

Signaturen Susanne, som på Instagram heter @boksann skriver så här:

”Att Christina brinner för det hon beskriver råder ingen tvekan om! Med starkt engagemang målar hon, med sparsmakad text, upp en lågmäld berättelse som berör ända in i själen!
Hon väcker intresse för både samhällsfrågorna, platsen och kulturen genom att spegla dessa i sina tre karaktärer.
Detta är en väldigt välskriven bok på många sätt, och jag ser med stort intresse och nyfikenhet fram emot de följande böckerna i serien. ”

Villivonkansbooks, som heter likadant på Instagram, tycker så här om min bok:

” Det är en skrämmande och obehaglig berättelse om utsatta barn och kvinnor, övergrepp, rasism och segregation. Författaren skildrar livet och kulturen i Australien med stor finess och det väcker ett enormt sug efter att resa dit. Jag blir så nyfiken på landet. Jag gillar karaktärerna som alla bär på sin egen historia och längtar att få återse dem igen. Polisarbetet är intressant och allt Australien-liv är minst lika intressant och det tillsammans gör boken till en fängslande bladvändare. Nämn inte de döda är spännande och välskriven. En ruskigt bra bok! ”

Även på Bokus, som det ser ut nu, så får Nämn inte de döda fyra stjärnor av fem möjliga.

Jag inväntar boksläppet med spänning. Håll gärna tummarna tillsammans med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.