Bokpodden i P1 om John le Carré

På nationaldagen 6 juni klockan 18.00 kan man lyssna i radions P1 på Bokpodden. Kulturradions Anna Tullberg och jag hade läst om Spionen som kom in från kylan av John le Carré och talar om det under ledning av Lina Kalmteg, också på Kulturradion. Det blev ett roligt samtal. Som jag säger i sändningen så har hans författarskap inspirerat mig mycket. Jag har drygt 15 av hans titlar i bokhyllan. För mig är kanske inte Spionen den som har berört mig allra mest, jag gillar Den gode tolken, Den lilla trumslagarflickan, Nattvakt och Den trägne odlaren mycket. John le Carré öppnar världen för läsaren och gör en uppmärksam på dolda agendor, nu och då. Hans böcker har fått en obehaglig aktualitet den senaste tiden.

Lyssna gärna på vårt samtal här: https://sverigesradio.se/avsnitt/christina-wahlden-laser-om-spionen-som-kom-in-fran-kylan

Och framför allt: läs hans böcker! Vill man få ett mer övergripande perspektiv rekommenderas Duvornas tunnel: Berättelser från mitt liv av le Carré. Hans texter är knivskarpa analyser av mänskliga tillkortakommanden, också när han själv är väldigt gammal.

Jag har påverkats av hans sätt att arbeta journalistiskt, att åka själv till platser som han sedan skriver om. Jag har i någon mån försökt att göra detsamma om än i mindre omfattning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.