Arbete pågår

Som författare ligger man oftast steget före sig själv. Min senaste utgivna bok är lättlästa Hamed och statsministern. Om den skrev Bibliotekstjänst, BTJ, bland annat:

”Hamed följer med på guidad tur genom riksdagshuset, men råkar komma bort ifrån de andra. När han ska leta efter sin grupp går hissen sönder och det visar sig att han sitter fast tillsammans med Sveriges första kvinnliga statsminister. Säkerhetsvakterna tror att Hamed är terrorist och det blir mycket förvecklingar innan allt ordnat upp sig. I berättelsen finns både spänning och humor varvat med fakta. I slutet finns en faktadel om demokrati och Sveriges riksdag och regering. Malin Hoelstad står för det fotografiska bildmaterialet, som är både informativt och trevligt.”

En positiv recension gör mig glad förstås. Och så är jag glad för att duktiga kollegan Malin Hoelstad nämns med namn. Alla bilderna i boken och omslaget är specialtagna just för detta.

Men för mig ligger förstås fokus på nästa bok, och nästa. När det gäller lättläst är det två böcker som kommer ut i höst, i samma serie som de två böckerna från Afghanistan som kom ut hösten 2014 i Vilja förlags samhällsserie. Nu är ämnena också aktuella. Den ena boken utspelar sig i Libanon och handlar om flyktingkatastrofen som pågår i Syrien och i länderna runt omkring. Den andra handlar om de människor som kallas för EU-migranter som tigger i Sverige. Man kan säga att den ena boken handlar om människor som är asylsökande och den andra om människor som inte är det, men som ändå är på flykt.

I mitt huvud och i min dator just nu växer också den ungdomsbok fram som kommer ut hösten 2016. Det är del två av den bok som kommer ut nu i höst. Men det är en helt annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.