Akutbeställningar i Åtvidaberg

Hoppas din sommar har varit fin. Vad du än har gjort. Vart du än har rest eller inte rest.

Hoppas du har läst några böcker. Man kan läsa vad man vill, det finns böcker för alla. Det gäller bara att hitta dem. Jag har mest läst deckare och barnböcker den här sommaren.

Nu börjar hösten och en del ser fram emot det, andra kanske känner panik. När jag gick i skolan så gillade jag hösten. Det fanns ett lugn där.

I morse gjorde jag en rolig grej tillsammans med ungefär 100 niondeklassare på Alléskolan i Åtvidaberg. De satt i sin aula och jag satt hemma vid mitt skrivbord i Uppsala. Vi var uppkopplade med varandra via Google Hangout. Jag pratade i 10 minuter om mina böcker, varför jag skriver och vem jag är.

På kvällen fick jag ett meddelande från deras skolbibliotekarie. Hon skrev: ”Akutbeställningar på fler böcker redan lagt idag.”

Då blev jag glad så klart. Nior som inte har valt själva att läsa mina böcker gör akuta beställningar. Det låter bra. Till och med lovande.

Jag sa till niorna i Åtvidaberg att de inte behöver gilla mina böcker. Att det finns andra författare. Men att det är bra om man funderar på varför man inte gillar en bok. Då måste man också formulera sig.

Det digitala läsprojektet i Åtvidaberg är lite speciellt. Senare, i oktober, när de har läst lite fler av mina böcker, ska vi prata via nätet igen i mindre grupper. Sedan hoppas vi att vi ska kunna träffas i verkligheten också.

Jag ser fram emot frågorna och samtalen. Mina läsare är de allra bästa och jag är så glad för dem, för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.